Політика конфіденційності

Перед використанням додатку FAIRO (надалі — «Додаток») або реєстрації на сайті https://www.fairo.com.ua/ (надалі – «Сайт») Вам необхідно ознайомитися з цією Політикою конфіденційності (надалі — «Політика»), що регулює збір, обробку, використання та передачу Ваших персональних даних, та прийняти її.

Політика застосовується, якщо Ви є користувачем-фізичною особою. Термін «користувач-фізична особа» також включає фізичних осіб‑підприємців. Ми можемо періодично вносити зміни до цієї Політики. У разі, якщо зміни будуть істотними, ми Вам про це повідомимо, надіславши електронний лист та/або розмістивши оновлену версію Політики у Додатку.

Ваша згода

Зміщуючи вправо прапорець у діалоговому вікні підтвердження, яке з'являється в Додатку під час реєстрації, або реєстрації на Сайті Ви приймаєте цю Політику і тому надаєте згоду ТОВ «ФАІРО» , юридичній особі, зареєстрованій відповідно до законодавства України за ідентифікаційним номером 43659053 та місцезнаходженням за адресою: 04073, м. Київ, проспект Степана Бандери, буд. 9, корп. 5-А, 2-й поверх (надалі — «Провайдер»), як володільцю персональних даних, на обробку Ваших персональних даних в обсязі та для цілей, зазначених у цій Політиці, у зв'язку з укладанням Вами договору з Провайдером (надалі — «Договір») про використання Додатка.

У Додатку Вам може бути наданий доступ до послуг третіх осіб, відмінних від Провайдера. Передача Вами персональних даних таким третім особам не регулюється цією Політикою. До надання таких послуг від Вас може вимагатися прийняття політики конфіденційності відповідної третьої особи – надавача послуг.

Обсяг персональних даних

Обсяг Ваших персональних даних, які Провайдер може обробляти, залежить від функцій Додатка, які Ви бажаєте використовувати. Мінімальний обсяг Ваших персональних даних, необхідний для укладання Договору з Провайдером, створення та ведення Вашого облікового запису в Додатку, включає Ваші повне ім'я, адресу електронної пошти, податковий ідентифікаційний номер, зареєстровану адресу проживання, реквізити для входу в Додаток, мову, валюту та дані підписки. Для того, щоб уможливити використання Вами різних функцій Додатка, окрім вищезгаданих даних, ми також обробляємо Ваші банківські реквізити (зокрема, реквізити банку та номер банківського рахунку), а також інформацію про платника податків. Якщо Ви використовуєте функції синхронізації платіжного рахунку Додатка, Провайдер також оброблятиме реквізити для доступу до платіжного рахунку, реквізити транзакцій (такі як сума, опис, дата і валюта) і реквізити платіжного рахунку (такі як банківські реквізити, номер рахунку, найменування рахунку, залишок, валюта та тип рахунку), які ми одержуємо через нашого підрядника Salt Edge Inc. Ми маємо право отримувати інформацію про Вашу економічну діяльність, фінанси, витрати, рахунки-фактури, фінансову звітність, дані про Ваші фінансові операції, відомості про заробітну плату, платіжні реквізити, відомості про податкову декларацію, відомості про Ваших клієнтів, постачальників або співробітників, інформацію про доходи та заробітну плату та/або інвестиційну інформацію. Певні функції Додатка також можуть мати доступ до медіатеки Вашого пристрою, камери та контактів, якщо Ви надаєте дозвіл в настройках пристрою. Через Сайт ми отримуємо лише адресу Вашої електронної пошти. Ваші персональні дані, які є публічно доступними у державних реєстрах з огляду на Вашу реєстрацію у якості фізичної особи-підприємця, ми можемо одержувати від нашого підрядника ТОВ "Ю-Контрол".

Мета обробки Ваших персональних даних

Ваші персональні дані обробляються для цілей здійснення нашої господарської діяльності, пов'язаної з Додатком, а саме для:

  • створення та збереження Вашого облікового запису в Додатку для надання можливості користуватися Додатком та його функціями;
  • покращення функцій та сервісів Додатку;
  • інформування користувачів Додатку про те, що Ви є користувачем Додатку;
  • ведення і управління нашою господарською діяльністю, пов'язаною з Додатком, включаючи вирішення спорів щодо виставлення рахунків та фінансових питань;
  • оцінки доступності для Вас наших пропозицій, продуктів та послуг;
  • надання Вам можливості зв'язку з іншими користувачами;
  • обмін інформацією з Вами;
  • рекламування та пропонування наших послуг та інтерфейсів;
  • персоналізація Вашого користувацького досвіду, в тому числі шляхом розробки підказок щодо Вас і Ваших потреб;
  • надання Вам підтримки і вирішення спорів;
  • проведення аналізу, в тому числі на основі знеособлених даних;
  • дотримання наших юридичних та регуляторних вимог;
  • укладення, виконання, примусове виконання, використання засобів правового захисту або інше застосування Договору.

Ваші персональні дані, які ми збираємо через Сайт, обробляються з метою:

  • спрощення Вашого доступу до Додатка (шляхом направлення Вам посилання для завантаження Додатка тощо);
  • рекламування та просування наших послуг та сервісів.

Відправка маркетингових повідомлень

Ви підтверджуєте, що Провайдер у якості володільця персональних даних, може використовувати Вашу адресу електронної пошти та інші дані, отримані під час реєстрації, для надсилання Вам прямих маркетингових повідомлень стосовно Додатка. Провайдер може використовувати Вашу електронну пошту, доки Ви не відмовитеся від послуг. Ви можете відмовитися від послуг в будь-який момент, натиснувши на посилання «Відмовитися від розсилки» у відповідному електронному листі або іншою описаною в ньому дією.

Маркетингові питання

Ви можете надати Провайдеру, в якості володільця персональних даних, згоду на обробку Ваших персональних даних в маркетингових цілях, зокрема, для Вас до цільових аудиторій та іншої персоналізації реклами, призначеної для Вас, включно з маркетинговими повідомленнями. Ми також можемо вільно використовувати, передавати та поширювати серед необмеженого кола осіб ваше ім'я, фотографії, завантажені до Додатку, та будь-які пропозиції, коментарі, ідеї та інший зворотній зв'язок, які Ви можете надати відносно Додатка та його функцій, з метою рекламування та просування Додатка. Провайдер опрацьовуватиме персональні дані в маркетингових цілях до моменту, коли Ви відкличете свою згоду. У Додатку Ви можете у будь-який час відкликати свою згоду.

Передача стороннім одержувачам

Провайдер може призначити третіх осіб для виконання деяких операцій з обробки персональних даних, однак тільки в цілях, зазначених у цій Політиці, на підставі письмової угоди і відповідно до чинного законодавства.

В іншому випадку Провайдер не передає і не розкриває Ваших персональних даних третім особам, якщо Ви не надали згоди за цією Політикою або не ініціювали розкриття інформації або цього не вимагає застосовне законодавство.

Інших користувачів Додатка може бути поінформовано про те, що Ви використовуєте Додаток. Передача Ваших персональних даних іншим користувачам Додатка знаходиться під Вашим повним контролем.

Розпорядники даних, яких використовує Провайдер (і у випадках коли розпорядник даних розташований за межами Європейського Економічного Простору Ви прямо погоджуєтеся на передачу Ваших персональних даних такому розпоряднику даних):

  • Creative Dock AT GmbH, Ландштрасер Хауптштрасе 14-16, 1090, Відень, Австрія [Landstraßer Hauptstraße 14-16 1090 Vienna, Austria]
  • CreativeDock s.r.o., Зубатехо 295/5, Сміхов, 150 00 Прага 5, Чеська Республіка [Zubatého 295/5, Smíchov, 150 00 Praha 5, Czech Republic]
  • Google Ireland Ltd., Гордон Хауз, Барроу Стріт, Дублін 4, Ірландія [Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland]
  • Google Inc., Амфітеатр Парквей 1600, Маунтін-В'ю, Каліфорнія 94043, США [1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA]
  • Facebook Inc., Віллоу Роуд 1601, Менло Парк, Каліфорнія 90425, США [1601 Willow Road, Menlo Park, CA 90425, USA]
  • ТОВ "Ю-Контрол", 02098, м. Київ, вул. Шумського Юрія, буд. 1А, офіс 117
  • ТОВ "Ліга Закон", 04112, м. Київ, вул. Парково-Сирецька, буд. 23
  • Salt Edge Inc., 35 Джек Аарон Драйв, м. Оттава, Онтаріо, поштовий індекс K2G 6L2, Канада [35 Jack Aaron Drive, Ottawa, Ontario, K2G 6L2, Canada]
  • Zendesk, Inc., 1019 Маркет Стріт, м. Сан‑Франциско, Каліфорнія, поштовий індекс 94103, США [1019 Market Street, San Francisco, CA 94103, USA]
  • The Rocket Science Group LLC, 675 Понсе де Леон авеню, 5000, Атланта, Джорджія 30308 США (675 Ponce de Leon Ave NE, Suite 5000, Atlanta, GA 30308 USA)

Ваші права

Відповідно до Закону України «Про захист персональних даних» Ви маєте право:

  • знати про джерела збирання, місцезнаходження своїх персональних даних, мету їх обробки, місцезнаходження або місце проживання (перебування) володільця чи розпорядника персональних даних або дати відповідне доручення щодо отримання цієї інформації уповноваженим ним особам, крім випадків, встановлених законом;
  • отримувати інформацію про умови надання доступу до персональних даних, зокрема інформацію про третіх осіб, яким передаються його персональні дані;
  • на доступ до своїх персональних даних;
  • отримувати не пізніш як за тридцять календарних днів з дня надходження запиту, крім випадків, передбачених законом, відповідь про те, чи обробляються його персональні дані, а також отримувати зміст таких персональних даних;
  • пред’являти вмотивовану вимогу володільцю персональних даних із запереченням проти обробки своїх персональних даних;
  • пред'являти вмотивовану вимогу щодо зміни або знищення своїх персональних даних будь-яким володільцем та розпорядником персональних даних, якщо ці дані обробляються незаконно чи є недостовірними;
  • на захист своїх персональних даних від незаконної обробки та випадкової втрати, знищення, пошкодження у зв'язку з умисним приховуванням, ненаданням чи несвоєчасним їх наданням, а також на захист від надання відомостей, що є недостовірними чи ганьблять честь, гідність та ділову репутацію фізичної особи;
  • звертатися із скаргами на обробку своїх персональних даних до Уповноваженого або до суду;
  • застосовувати засоби правового захисту в разі порушення законодавства про захист персональних даних;
  • вносити застереження стосовно обмеження права на обробку своїх персональних даних під час надання згоди;
  • відкликати згоду на обробку персональних даних;
  • знати механізм автоматичної обробки персональних даних;
  • на захист від автоматизованого рішення, яке має для нього правові наслідки.

Платіжна інформація та облікові дані для інтернет-банкінгу

Коли Ви здійснюєте покупки в Додатку, реквізити Вашої кредитної картки та інші дані не збираються і не зберігаються Провайдером, а лише сторонніми організаціями, що обробляють платежі.

У разі, якщо Ви використовуєте функцію синхронізації платіжного рахунку Додатка, Ваші облікові дані онлайн-банкінгу за замовчуванням використовуються тільки після ручного введення, надійно шифруються і зберігаються компанією Salt Edge Inc. у якості розпорядника даних.

Місцезнаходження

Деякі функції Додатка можуть отримувати доступ і збирати дані про Ваше поточне місцезнаходження, включаючи GPS-координати або іншу подібну інформацію щодо місцезнаходження Вашого пристрою. Деякі функції Додатка можуть не працювати належним чином, якщо використання даних про місцезнаходження заблоковано або вимкнено.

Технічні дані

Ви підтверджуєте, що Провайдер може збирати і використовувати технічні дані, включаючи, але не обмежуючись інформацією про Ваш мобільний пристрій і систему, інтернет-з'єднання або Ваше використання Додатку. Метою збору технічних даних є забезпечення якості, підвищення Вашого комфорту і подальший аналіз та розвиток Додатку і супутніх послуг.

Технічні дані є анонімними та зберігаються окремо від персональних даних, тому їх ніяк не можна пов'язати з Вами в цілях ідентифікації.

Файли cookie

Файли cookie — це невеликі фрагменти даних, які зберігаються на Вашому пристрої, щоб допомогти таким мобільним додаткам, як Додаток, запам'ятовувати певну інформацію. Файли cookie можуть містити особисті дані. Додаток використовує файли cookie для того, щоб з міркувань безпеки зберегти Ваші налаштування для аналізу використання Вами Додатку і для рекламного таргетування. Ви завжди можете заблокувати використання файлів cookie або видалити існуючі файли cookie, змінивши налаштування Вашого браузера або пристрою, однак це може вплинути на функціональність Додатку.

Безпека даних

Ваші персональні дані зберігаються та обробляються автоматично в електронному вигляді на захищених серверах за допомогою хмарної технології, наданої Amazon Web Service, Inc. Відповідні сервери баз даних розташовані у Німеччині. Провайдер і його субпідрядники повинні завжди дотримуватися високих стандартів захисту даних. Ви підтверджуєте, що незважаючи на вжиття Провайдером, компанією Salt Edge Inc. та іншими розпорядниками даних усіх стандартних заходів безпеки, безпеку Ваших персональних даних та іншої інформації не може бути повністю гарантовано.

Видалення Ваших персональних даних

Ваші персональні дані оброблятимуться Провайдером, доки не настане одна з наступних подій: Ви відкличете свою згоду на обробку Провайдером Ваших персональних даних або припините Договір; і в будь-якому випадку Ваші персональні дані буде видалено Провайдером з його баз даних протягом 3 (трьох) місяців після такого відкликання або припинення. Якщо Ваші персональні дані є знеособленими і відсутня можливість пов'язати їх із Вами, такі дані можуть зберігатися і оброблятися Провайдером протягом необмеженого періоду часу.

Контактна інформація

Якщо у Вас виникли питання щодо захисту та безпеки Ваших даних, будь ласка, зв'яжіться з Провайдером за електронною поштою support@fairo.com.ua або за наступною поштовою адресою: Україна, 04073, м. Київ, проспект Степана Бандери, буд. 9, корп. 5-А, 2-й поверх.